Nedladdning av POI-filer

Ikoner

Ikoner till POI-filerna samlade i en zip-fil: husbilsplatser.jgp, husbilsplatser.png och husbilsplatser.bmp. De kan användas för appar/gps:er som nyttjar en enda generell ikon för hela POI-filen.
För Basecamp, ikoner per platstyp finns i mappen.
Ladda ner ikoner

Generell - KML format

Generellt format, kan användas av flera navigatorer, inklusive POI Viewer (IOS) och Locus Map (Android). Filen innehåller bildlänkar. Är du inte inloggad som medlem kommer du att få en fil med bara tömningsplatser. Filen är ca 10 MB stor. 
Ladda ner .kml

Generell - KMZ format

Generellt format, kan användas av flera navigatorer och kartappar, Google Earth, Locus Map, POI Viewer, m fl. KMZ-filen är en komprimerad fil som innehåller alla bilder till husbilsplatserna, och en KML-fil för att beskriva alla husbilsplatserna. Det innebär att en navigator med KMZ kan användas helt off-line, utan uppkoppling till internet. Är du inte inloggad som medlem kommer du att få en fil med bara tömningsplatser. Filens storlek är strax över 500 mb.
Ladda ner .kmz

CoPilot - CSV format

POI-fil avsedd för CoPilot. Layout med sammanslagna datafält för platsnamn/kategori, pris, servicefaciliteter och underkategorier, detta för att rymmas i CoPilot's skärmbilder. Är du inte inloggad som medlem kommer du att få en fil med bara tömningsplatser. Filen är ca 1 MB stor.
Ladda ner och flytta CSV-filen husbilsplatser_ååmmdd.csv och ikonfilen husbilsplatser.png till CoPilot mappen Save (ikonfilen behöver bara vara med första gången). Starta CoPilot och följ instruktionerna. För detaljerad instruktion, se https://www.husbilsklubben.se/resources/hbk-husbilsplatser-f%C3%B6r-copilot.42/
Ladda ner .csv

TomTom - OV2 format

Olika metod beroende på modell. För TomTom GO, ladda ner OV2-filen till din mobila enhet eller laptop. Är du inte inloggad som medlem kommer du att få en fil med bara tömningsplatser. Filen är ca 300 KB stor. Starta TomTom MyDrive via webbläsaren och ladda upp POI-filen dit. I appen aktiverar du sedan synkronisering med MyDrive, som automatiskt synkar POI-filen med din mobilapp. För detaljerad instruktion, se https://www.husbilsklubben.se/resources/hbk-husbilsplatser-f%C3%B6r-tomtom.90/
Ladda ner .ov2

Garmin Basecamp, Garmin POILoader, POI Viewer, Locus Map m.fl. - GPX format

POI-fil som kan läsas av åtskilliga appar och program som t.ex. Garmin POILoader, Garmin Basecamp, Extra POI Editor, POIViewer och många fler. Innehållet för varje plats består av namn och typ och dessutom position samt beskrivning (inkluderar service, taggar och underkategorier, pris m.m.). Dessutom ingår bildlänkar för de program/appar som kan hantera det (kräver tillgång till internet). Är du inte inloggad som medlem kommer du att få en fil med bara tömningsplatser. 
Ladda ner .gpx

Garmin Navigatorer - GPI format

POI-fil i Garmins GPI-format för de flesta av Garmins navigatorer. Innehållet för varje plats består av namn och typ, och dessutom position samt beskrivning (inkluderar service, taggar och underkategorier, pris m.m.). För GPI-filen med bilder ingår bilder för de platser som har minst en bild och den kan visas på navigatorns skärm. Är du inte inloggad som medlem kommer du att få en fil med bara tömningsplatser. Filen som innehåller all platser med bilder är över 500mb i storlek, den utan bilder är litet mindre än 3Mbyte.
Ladda ner .gpi Ladda ner .gpi (utan bilder)